Scarrys Busytown (Travelby)

BSG poeng | 77/100 |
Kompleksitet
EnkelAvansertErfaring
IngenEkspertFerdigheter
HellKløktVentetid
IngenLang
- Utgiver:
- Tactic
- Utvikler:
- Forrest-Pruzan Creative
- Distributør:
- Tactic Norge
- Kategori:
- Barnespill BSG Anbefaler
- Antall spillere:
- 2 - 4 spillere
- Pris:
- 329,-
- Tidsbruk:
- 25 - 35 minutter
- Utmerkelser:
- 2011 - Nominert, Årets Barnespill
- Målsetting:
- Spillerne må komme seg til Piknikøya før grisene spiser opp maten
- Passer for:
- 3+ år
- Spilldynamikk:
- Snurr spinneren og utfør handlingen
- Forbredelser:
- Stokk kortene og legg forstørrelsesglassene ved siden av brettet
- År:
- 2011
- Språk:
- Norsk
- Ytterligere opplysninger:
- http://www.tactic.net
I spillets sentrum er Scarrys motiver, som i denne sammenheng er spredd utover et gigtantisk 2 meters spillbrett. Det hele ser bra ut og er selvfølgelig svært gjenkjennbart for barna.
Barna samrarbeider mot spillet her, og dette skjer ved at de må klare å flytte sine brikker fra startfeltet og gjennom byen ut til Piknikøya før grisene spiser opp all maten. Flytting av både spillerbrikker og griser foregår ved at spillerne snurrer en spinner. Det er flere mulige resultater fra at grisene spiser, ren flytting for spillerne og kanskje det mest spennende; gullkryp. I det siste tilfellet snus det opp et kort og alle spillerne får lete etter like illustrasjonsdetaljer på hele brettet og marker de de finner med forstørrelsesglassene. Amtallet de finner angir hvor mye de får flytte.
Regelmessig er dette svært enkelt, og barna opplever det som spennende å konkurrere sammen og ikke minst lete etter detlajene på det store brettet. Dette er også et spill som barna kan holde på uten at voksne må være med.
Dette er ikke et spill hvor barna skal lære noe spesielt, og er anse som ren underholdning for barna. Men for de yngste blir det jo litt telling og ikke minst dette med å holde orden på hvem sin tur det er til å snurre spinneren kan være litt utfordrende.
HVA MENER BSG PANELET OM SPILLET

Wow – her trenger man god plass for brettet er kjempelangt. Vi forsøkte å spille det på bordet, men fant ut at det nesten var bedre å spille på gulvet. Tegningene er kjent fra barnebøkene fra Travelby, og spillet ga deg mulighet til å studere og lete etter diverse ting på brettet. Moro! Det at spillerne var på lag var veldig positivt. Vi hadde dermed ingen barn som kom sist, men måtte samarbeide for at ikke de slemme grisene skulle spise opp all maten. Når vi skulle lete etter gjensdander, var det litt vanskelig å passe på timeglasset og lete etter ting på brettet samtidig. Man må nesten ha en som passer på timeglasset mens de andre leter.

Travelby ser ut til å passe best for barn i barnehagealder. Barn liker å kravle rundt omkring og langsmed det enorme spillebrettet for å finne tingene man skal lete etter i Travelby, som selvsagt er bebodd av alle de kjære dyrene fra bøkene. Dessuten er brettet illustrert med samme øye for detaljer som bøkene. Spillet trenger ingen særlig innføring i regler, de er enkle nok til å forstå og til å bli likt av de yngste spillerne, som raskt vil si; Jeg kan klare det selv.

Et morsomt og underholdende spill som trenger litt ekstra gulvplass. Som voksen synes jeg også dette var engasjerende, men som de fleste memoaktige spill er barn alltid et skritt foran oss trege voksne. Noen barn vil også etterhvert huske hvor de forskjellige elementene ligger på brettet, noe som gjør at spillet ikke varer så lenge som kanskje andre spill. Men likevel et godt barnespill.

For meg som voksen er vel ikke dette akkurat interessant, men barna viste meg at dette uten tvil var en av deres favoritter. Hva det er som engasjerer dem var ikke så lett å finne ut, men jeg tror det er to viktige årsaker; de vinner/taper sammen og de gjør mange av oppgavene samtidig. En annen god ting ved spillet er at det fungerer godt for de yngre barna, og der er det ofte ikke så mange gode alternativer.
HVA MENER LESERNE OM SPILLET
Pingback: Årets Spill 2011 – Vinnere og nominerte – Brettspillguiden()